Vežbe za slabinski deo kičme

Ovaj set vežbi će Vam značajno olakšati bolove u slabinskom delu kičme
Vezbe za slabinski deo kičme

1. Leći na leđa sa savijenim kolenima. Stopala pristoniti na zid tako da potkolenice i natkolenice čine prav ugao. Stopalima lagano pritiskati na zid, a kičmom na pod, sve do osećaja napetosti. Lagano opustiti mišiće.

Vezbe za slabinski deo kičme

2. Leći na leđa sa savijenim kolenima. Ruke su položene uz telo, noge lagano privučene. Privlačiti vrhove stopala ka potkolenicama, pete pritisnuti na podlogu. Napeti mišiće stomaka i zadnjice, a slabinski deo pritisnuti na podlogu.

Vezbe za slabinski deo kičme

3. Leći na leđa sa savijenim kolenima. Levom rukom dodirnuti desno koleno. Zadržati položaj 5-10 sekundi. Vežbu ponoviti sa drugom stranom. Kod pravilnog izvodenja vežbe, glava i oba ramena lagano se podižu od poda.

Vezbe za slabinski deo kičme

4. Leći na leđa sa savijenim kolenima. Noge su lagano privučene, stopala su položena na pod u nivou ramena. Lagano podizati bokove tako da se pršljen po pršljen podiže od podloge. Napeti mišiće stomaka i zadnjice da sa telom čine jednu liniju

Vezbe za slabinski deo kičme

5. Leći na stomak sa ispruženim nogama. Ruke staviti u pored glave u obliku slova U. Podići istovremeno obe ruke, a lopatice povlačiti prema kičmi.

Vezbe za slabinski deo kičme

6. Osloniti se na ruke (lagano savijenih laktova) i noge. Ispružiti naizmenično nogu po nogu prema nazad. Nogu ne podizati više od vodoravnog položaja. Privući nožne prste i glavu ispružiti napred.

Sva prava zadržava Andjela Sunce 2009.
Izrada web sajta odmoriSe.com
odmori Se doo Delta Humanitarni Fond ProCredit Bank Meridian Bank Lastavica Stefan doo TV Avala Sanja Colja i Super TV Studio B Blic Shollex doo Beogradska hronika Stonicom doo Oglasi SVE Euro oglasi